Der er masser af muligheder for at besøge vingårde på Kreta – og ikke mindst smage på produkterne. Faktisk kommer cirka 20 procent af Grækenlands samlede vinproduktion fra Kreta! Størstedelen af Kretas vingårde findes i området omkring Iraklion, så du kan uden problemer besøge mere end én vingård på samme dag. Her er tre ud af de mange vingårde, der er et besøg værd på Kreta:

Peza Union – stor vingård med tilhørende produktion af olivenolie ca. 15 km fra Iraklion, hvor du udover selve vingården også kan se en meget interessant udstilling om landbrug, vindyrkning og olivenoliefremstilling på Kreta. Der er fri entré, og du får både rundvisning, en lille film samt mulighed for at smage 3 forskellige vine samt olivenolie.

Minos – 17 km syd for Iraklion. Også her har du mulighed for at se udstilling af gamle maskiner brugt i vinindustrien og en kort filmfremvisning om vingårdens historie og Kretas vinproduktion. Derudover har Minos et stort men hyggeligt smagningslokale, hvor du kan vælge smagsprøver ud fra gårdens store produktkatalog. Sidst men ikke mindst har du i Minos’ store forretning mulighed for at købe ikke bare vine, men også et stort udvalg af kretanske produkter – olie, sæbe, krydderier og krydderurter, honning, m.m.

Boutari – moderne vingård blot 8 km fra Iraklions centrum. Her har du i smukke, moderne omgivelser mulighed for at smage gårdens kvalitetsvine af både røde, hvide og rosé typer.

Område: Iraklion Oplevelser: Udflugter