Elafonissi - en af Europas smukkeste strande

På Kretas sydvestligste spids har du chancen for at besøge en strand, der regnes som en af de bedste strande i Europas, og den bedste i Grækenland: Elafonissi (el. Elafonissos). Det er en helt unik lagune-strand med hvidt sand og krystalklart, turkist vand – fuldstændig som du lokkes af i reklamerne…

Lagunens lave vand gør Elafonissi til et perfekt sted at tage børnene med, men gør til gengæld også, at du skal et godt stykke ud fra stranden for at kunne svømme. Bevæger du dig derud, findes der et rev et par hundrede meter fra stranden, som udgør et perfekt snorklested.

Selve Elafonissi strand har perfekt sand, men er også den mest besøgte del af stranden, så ønsker du mere privatliv – og kan undvære det bløde hvide sand – kan du søge ud i de mere klippede områder, hvor du kan ligge helt ugenert.

Da Elafonissi ikke har noget byområde, blot en enkelt taverne ved stranden, der byder på det sædvanlige fast food, kan det anbefales, at du medbringer lidt mad og drikke. Der er dog både toiletter ved stranden og mulighed for at leje strandstole og parasoller.
Elafonissi er ikke tilknyttet nogen form for offentlig transport, så du har to muligheder for at komme dertil: Leje en bil og køre selv, hvilket er en smuk oplevelse, eller købe dig ind hos en af de mange turarrangører, der har ture til Elafonissi (spørg i hotellets reception).

Område: 
Oplevelser: