Enhver med bare den mindste interesse for ikoner, bør besøge Museum of Icons & Heirlooms i Iraklion på Kreta.

Museet er indrettet i den tidligere kirke, St. Alkaterini of Sinai (St. Cathrine), der ligger lige ved siden af domkirken.

St. Cathrines kan dateres helt tilbage til det 15. århundrede og fungere som et perfekt udstillingsrum for de smukke græske ikoner på Kreta.


Mød den græske renæssance

Ikonmuseets udstilling indeholder nogle af de fornemmeste eksempler på græske ikoner, malet af de førende kunstnere fra den kretanske skole – også kaldet den græske renæssance.

En stor del af de udstillede ikoner er af den største af den tids ikonografer, Dhamaskinos, hvis berømthed desværre har ligget lidt i skyggen af kollegaen El Greco.

Mobile ikoner på Kreta

Et rigtig godt indtryk af den kretanske skole får du, når du ser museets fantastiske samling af små, mobile ikoner. De viser på smukkeste vis alle detaljerne i stilen, der var på sit højdepunkt fra midten af 1400-tallet og frem til slutningen af 1600-tallet, hvor de fleste kunstnere på Kreta måtte flygte fra tyrkerne til de frie øer og Italien.


Freskoer, messedragter og altertavler

Udover ikonerne, har museet også en storslået samling af freskoer nedtaget fra kirker rundt om på Kreta, altertavler og altre, håndskrevne manuskripter og bøger samt smukt dekorerede messedragter.

Område: Iraklion