Hvis du gerne vil opleve ægte kretisk kultur, så er der intet bedre sted at opleve det \’live\’ end på open-air museet Lynchnostatis ved Iráklion. Museet viser kretisk kultur fra d. 19.-20. århundrede, og det er næsten som at være der selv.

Lynchonostatis byder på mange forskellige artefakter, redskaber og huse fra kretisk liv igennem de sidste 200 år. Oplev blandt andet traditionelle bondehuse, olivenpresser, keramik workshops og meget mere. Fordi Lynchonostatis er et open-air museum opfordres museets gæster til at se, røre og føle på alle de udstillede objekter – derfor er museet også meget velegnet til børn, der vil finde museet meget underholdende at lege i.

Du har også selv mulighed for at deltage aktivt i museets liv. Museet tilbyder nemlig både vinsmagning og drue-trædning hver onsdag. Her får du lov til at være med til at \’presse\’ vindruer, der bruges til den lokale vin. Så træd op i baljen og jok godt rundt – det er en sjov oplevelse. Museet har også danseforestillinger, som er værd at opleve. Og du har mulighed for at købe frugter, urter og olivenolie af museets egen produktion.

Museet ligger omkring 30 km uden for Iráklion og er absolut et besøg værd, hvis du vil opleve oprindelig kretisk kultur.

Område: Iraklion Oplevelser: Museer