Vulkanøen Santorini - et besøg værd

Vulkanøen Santorini er én af de skønneste øer i det græske øhav, og øen er et ideelt sted at tage på udflugt til, når du er på ferie på Kreta. Med hurtigbådene tager sejladsen kun 1 time og 40 minutter.

Øen er kendt for de mange arkæologiske fund fra minoisk tid, og de skønne hvide huse, og for sin aktive vulkan, som sidste gang var i udbrud i
1956. Santorini blev faktisk dannet ved et stort vulkanudbrud for mange tusind år siden, og det ses tydeligt på øens geografi. Vestkysten er bjergrig og hælder stejlt ned mod havet, her ses levnene fra vulkanudbruddet med størknet lava i lag i hvide, sorte og røde farver. Østkysten er flad, det er her, du finder de fine lavastrande med henholdsvis rødt, hvidt eller sort lavasand.

Værd at opleve på Santorini
Mange feriegæster fra Kreta tager en en-dags tur til Santorini. På grund af den korte sejltid og øens størrelse, kan du nå at opleve meget af, hvad øen har at tilbyde på bare en enkelt dag. Øen er kun 18 km lang og 2,5 km bred.

Strande
Santorini er kendt for sine smukke strande med lavasand. De ligger på østkysten af øen, og det er her, du skal tage hen, hvis du er taget til Santorini for at ligge på stranden. Mange af strandene er navngivet efter farven af deres lavasand. På Perivolos stranden, finder du en lang strandpromenade med hyggelige restauranter og cafeer. Her er også mulighed for at prøve forskellige slags vandsportsaktiviteter.

Vulkantur
Fra hovedbyen Fira arrangeres der dagligt vulkanture, som er en oplevelse værd. På de forskellige ture, har du blandt andet mulighed for at besøge vulkanøen Nea Kameni. Her kan du gå de 127 meter op til toppen af vulkanen, hvor der er en fantastisk udsigt over hele området. På vej op vil du opleve røg og damp stige op fra jorden. Du får også mulighed for at opleve varme kilder, hvor du har mulighed for at bade i det dejlige vand.
Nogle ture inkluderer en tur til øen Thirasia, hvor der er mulighed for at vandre rundt på øen i nogle timer på egen hånd, inden turen går tilbage til Fira.

Santorini vinmuseum
Santorini vinmuseum er én af Santorinis mest besøgte turistattraktioner. Vinmuseet er en naturskabt grotte, der ligger seks meter under jorden og er 300 meter lang. Når du kommer ned i de dunkle vinkældre kan du se figurer af, hvordan arbejdslivet var for vinbønderne fra 1660 frem til 1970. Hver fredag afholder museet festival med mad, vin og græsk underholdning.

Akrotiri
Akrotiri er den største arkæologiske udgravning på Santorini. Bebyggelsen stammer fra minoisk tid, og du kan se de imponerende to og tre etages bygninger, byen havde, samt byens imponerende dræningskanaler. Der er blevet fundet mange smukke fresker og store vægmalerier i Akrotiri, som kan opleves på Det forhistoriske museum i Fira.

Fira
Fira er hovedbyen på Santorini. Fra byen er der mulighed for at få en fantastisk panorama-udsigt over vulkanen. Byen består af mange hyggelige hvide huse, der står tæt sammen i de  små, smalle gader. Hovedtorvet i byen hedder Plateia Theotokopoulou, og det er her de lokale mødes. Fra torvet udgår en masse små gader, hvor du finder hyggelige restauranter, små butikker og cafeer.

Transport
Viator, ferries.gr og ferriesingreece.com tilbyder en-dags ture til Santorini. Ferries.gr tilbyder også to-dages ture med overnatning på tre-stjernet hotel.

Viator

ferries.gr

ferriesingreece.com

Oplevelser: