Ukendte perler på Kreta

Hvis den turist-tunge del af Kreta bliver lidt for meget for dig, bør du udforske nordvestspidsen af øen. Her kan du finde steder og småbyer, der er om ikke turistfri så i det mindste langt mindre turistorienterede. Fredelige strande, stille byer og ikke mindst ro, fred og idyl. Lej en bil og kør til Kissamos-regionen, og du vil opleve et andet Kreta, end de fleste turister ser. Prøv fx én eller flere af disse byer:

Kastelli (Kissamos) – Hovedbyen i Kissamos-regionen beliggende 42 km fra Chania. Kastelli har den smukke kretanske natur på den ene side og lækre hvide sandstrande på den anden, hvilket har gjort den til en populær by både at bo i og besøge, og har alt det, man kan forlange af en mellemstor by hvad angår shopping, mad og drikke. Desuden er der gode forbindelser med bus fra Chania og færgeforbindelse fra Kastelli Kissamos til Gythion og Kythira.

Platanos – en lille by med blot ca. 1000 indbyggere beliggende ca. 10 km fra Kastelli. Her finder du i den grad fred og ro, men også et pænt udbud af forretninger og restauranter og caféer. Byen byder på et godt miks af gammelt og nyt, og er et ideelt sted for en pause i det hektiske ferieliv.

Falassarna – Kretas vestligste by ca. 20 km fra Kastelli. En antik havneby, der i dag har få og små hoteller og resorts. Du kan her opleve et af Kretas mange arkæologiske sites med ruinerne af den gamle bymur, forskansningstårne, vil-laer og Appolona-templet.