Cykelferie på Kreta - Se Kretas smukke kontraster på en cykel

Cykelferie på Kreta

Hvis du planlægger en aktiv ferie, kan vi anbefale en cykelferie på Kreta.

Øen er 250 km lang, og med et areal der er lidt større end
Sjælland, er Kreta dermed Grækenlands største. Kretas varierende landskab hylder alle mennesker, der har smag for aktive ferier – og en cykelferie er bestemt et udmærket udgangspunkt. Det indre af øen byder på mange bjerge med cykel- og vandreruter,så hvis du planlægger en ferie domineret af hård og krævende motion, er det her, du skal opholde dig. Er du derimod mere interesseret i Kretas varierende natur,bør du enten cykle mod det vestlige Kreta, der er frodig og grøn, eller mod Østkreta der er mere tør og afsvedet.

Holder du din cykelferie i sommerperioden – specielt juli og august – er det enormt vigtigt at have væske med, da vejret på Kreta bliver meget varmt.

Hvis du er en erfaren cyklist, er det anbefalelsesværdigt at medbringe eget cykeludstyr - cykelbukser og -trøje, hjelm, cykeltasker, vanddunke osv. Medbring ligeledes lappegrej og ekstra slanger – der er langt mellem cykelværkstederne uden for turistområderne. Til gengæld koster det nogenlunde det samme at medbringe egen cykel som at leje. Hvis du alligevel overvejer at tage din egen cykel med på ferie, skal du være helt sikker på at din cykel passer til Kretas landskabelige udfordringer. Du kan altså være mere sikker på en cykel der kan håndterer Kretas veje hvis du vælger at leje.

Vi ønsker dig rigtig god tur!

Oplevelser: