Vandretur gennem Samariá-kløften

Vandretur gennem Samariá-kløften

Turen ned gennem Samariá-kløften på Kreta er en enestående, overvældende, men samtidig udmattende oplevelse. Kløften er Europas længste og strækker sig over 18 km mellem udgangspunktet Omalós-højsletten midt i Lefká Óri, De Hvide Bjerge, og ned til havnebyen Agía Rouméli på sydkysten.

Vandreturen varer, alt efter dine kræfter og kondition, mellem 6 og 8 timer, hvor du lægger ud så tidligt som muligt for at undgå middagsheden. Sørg for at have solide sko på, masser af vand samt solbriller, solcreme og hat til beskyttelse mod solen, især på den sidste skyggeløse del af turen.

Kløften har været nationalpark siden 1962 og byder på en mangfoldighed af planter og dyr, ældgamle pinjetræer og cypresser, vilde orkideer og stolte kongeørne. Den store kløft er dannet af en rivende flod, der om sommeren bliver reduceret til en rislende strøm.

Synes du turen gennem Samariá-kløften bliver for lang og krævende er der masser af andre muligheder for at prøve kræfter med en kløftvandretur. Du kunne også vælge Imbros-kløften, der er særdeles velegnet til familier og mindre rutinerede. Den ca tre timer lange tur er på 7 km og lægger ud fra landsbyen Imbros og slutter nede på sydkysten i det lille fiskeleje Chóra Sfakion.

Oplevelser: