Mærk roen i Xerokampos

Strand ved Xerokampos på Kreta

På Kretas sydøstligste kyst finder du den lille by Xerokampos.

Xerokampos er en af de mange småbyer på Kreta, som endnu ikke er blevet rendt over ende af solhungrende turister - mærkeligt nok! For Xerokampos er en perle, der ligger lidt oppe ad bjerget, ud til kysten og med de mest vidunderlige lagunestrande for sin fod. Det fås ikke meget bedre.

Smuk, lille bjergby
Byens hovedattraktion er, at den ikke har nogen. Det er blot en smuk, lille bjergby, hvor kretanere bor og hygger sig, men et pragtfuldt sted at finde ro og indsnuse lokalatmosfære på Kreta.

Når spisetiden nærmer sig, kan det dog anbefales at tage ned til stranden, hvor du finder nogle få taverner, flere med en pragtfuld nærhed til stranden med dertil hørende udsigt.

Små lagunestrande
Strandene er herlige sandstrande med det vanlige kretanske turkisblå vand, og det er på ingen måde en belastning at skulle bruge en halv eller hel dag på en eller flere af disse små lagunestrande.

For mange af Kretas udflugtsmål, er destination ikke nødvendigvis den største oplevelse. Turen dertil er mindst lige så fantastisk, hvis ikke mere. Og Xerokampos er ingen undtagelse. Det er nødvendigt at køre selv, hvis du skal dertil, så lej en bil eller en scooter og nyd turen.

Hvis du kommer nordfra, vil især synet, når du kommer op over bjerget og kan se ned mod havet, være en helt fantastisk oplevelse på din Kreta rejse.