Kretas Historiske Museum

Kretas Historiske Museum i Iraklion på Kreta

Når man tager på ferie, er det en god ting at kende historien bag det sted, man befinder sig. En spændende indføring i Kretas historie kan du få ved at besøge Kretas Historiske Museum i Iraklian.

Museet, der typemæssigt kan sammenlignes med Danmarks Nationalmuseum, fører dig gennem ca. 700 år af Kretas historie fra 1300-tallet frem til i dag.

I de lækre udstillingslokaler, der er placeret i en sammensmeltning af to bygninger, en ældre gregoriansk bygning og en langt mere moderne i glas og stål, kan du gennem fem forskellige samlinger lære Kreta at kende både arkæologisk, historisk og etnografisk.


Start med velkomstudstillingen

Som indledning til dit besøg er der indrettet en velkomstudstilling, hvor du får små smagsprøver på, hvad Kretas Historiske Museum byder på. Specielt interessant er den detaljerede model af Iraklian by, som den så ud i midten af 1600-tallet, med interaktive detaljer.

Derefter kommer du på din vej rundt i museet igennem følgende samlinger:


Den Byzantinske/Post-byzantinske Samling
, der bl.a. viser den kretanske kunsts udvikling og dermed også den religiøse udvikling på øen. Blandt samlingens mange værker kan du bl.a. se to malerier af den berømte kunstner El Greco.


Keramik- og Skulptursamlingen
. En tidskronologisk udstilling af både lokale og importerede genstande. Foruden tidslinien, er udstillingen desuden inddelt i små temaudstillinger.

Den Numismatiske Samling. En omfattende samling af mønter, pengesedler og medaljer samt artikler med tilknytning til disse, f.eks. segl og smykker. Samlingen strækker sig fra kristendommens begyndelse til moderne tid.

Du kan i Nikos Kazantzakis Værelse foretage en spændende tidsrejse ind i en berømt kretaners liv. Værelset er indrettet med den kretanske forfatters originale møbler, bøger, kunst m.m. og er en tro kopi af hans arbejdsværelse og bibliotek i hans hus i Antibes, Frankrig.

Det var forfatteren selv, der testamenterede genstandene til museet, og det indeholder derfor en stor mængde personlige ting samt originalmanuskripter og førsteudgaver af hans værker.

Endelig kommer Den Etnologiske Samling, som fortæller om udviklingen i det kretanske folks daglige aktiviteter – landbrug, produktion, hjemmeliv, fester og højtider, og meget, meget mere.

Efter dit besøg kan du sætte dig i museets lækkert indrettede palmehavecafé og over en forfriskning glæde dig over, at du nu ved alt, der er værd at vide, om Kretas historie.

 

Område: