Kretansk alpestemning

Kournas på Kreta

Hvis du midt i din badeferie på Kreta pludselig får tanken, ”hmm, det kunne være dejligt med en tur til alperne”, så vær ikke bekymret. Som den alsidige ø Kreta er, kan den også klare det.

Tag til Kournás-søen, der er Kretas eneste naturlige ferskvandssø, der ligger 4 km fra Georgioúpoli. Her finder du en fantastisk stemning, der med lidt god vilje sagtens kunne være alpestemning. OK, temperaturen er måske lidt høje-re, men et billede af de hvide bjerge, der spejler sig i søen kan sagtens sendes hjem som kommende fra alperne.

Kournás by er et fantastisk sted. Beliggende lidt oppe ad bjerget med udsigt over søen har den den perfekte baggrund for en afslappende frokost på én af de rigtig mange taverner, du finder i byen.

Så læn dig tilbage og nyd udsigten, måske sammen med én af byens speciali-teter – grillede indvolde eller appelsincreme-tærte. Hvis du vælger at springe maden over, er byen også kendt for sin produktion af lertøj, så du kan shoppe lidt i stedet, og skulle trangen melde sig, er vandet i søen yderst badeegnet.

Talos Expressen
Du kan naturligvis komme til Kournás i bil, men afhængig af, hvor du bor på Kreta, er det også det perfekte sted at cykle eller ride til. Men du har også mu-ligheden for at tage gummihjulstoget Talos Express, der kører fra Georgioúpo-li’s centrum og strand direkte til Kournás-søen.