Iraklion lufthavn

Iraklions lufthavn hedder Nikos Kazantzákis og ligger kun 5 km uden for centrum. Man siger, at der lander et fly her hver tiende minut, så regn med, at ankomsthallen i højsæsonen kan virke temmelig kaotisk - især fordi der kun er to bagagebånd. Det betyder, at du måske kan komme til at vente op til en time på bagagen.

Der går ikke nogen egentlig lufthavnsbus fra lufthavnen ind til Iraklion. Til gengæld kører bybus nr. 1 hvert 10. minut til Iraklion. Bussen kører til centrum og til busbanegården, hvorfra du kan finde busforbindelser til resten af Kreta. Der er desuden masser af taxaer i Iraklion lufthavn. Taxiholdepladsen finder du foran afgangshallen - husk at aftale en fast pris med chaufføren før du sætter dig ind.

Når du skal tilbage til Iraklion Lufthavn, kan du købe busbillet i den lille kiosk mellem hotel Astoria og biografen og stige på bussen ved Platía Eleftherias eller naturligvis tage en taxi. Har du lejet bil hjemmefra til hele dit ophold, afleverer du den på parkeringspladsen overfor lufthavnsbygningen.

Hvis du har bestilt billeje hjemmefra gennem Kreta.dk og AVIS, skal du kontakte AVIS i ankomsthallen for at få papirer, nøgle og bil udleveret.

Praktisk info: