Ierapetra – Europas sydligste havneby

Ierapetra på Kreta

Landsbyen Ierápetra på Sydkreta ligger kun 300 km nord for Afrika. Det er Europas sydligste havneby, og den frister med en årlig gennemsnitstemperatur på 20 grader. Her til kommer dejlige 320 solskinsdage om året. Så faktisk kan du snuppe dig en svømmetur i det vidunderlige, turkisblå Libyske Hav helt hen i december, måske sågar i januar. Det benytter mange, der er flyttet her til for at nyde deres otium.

Ierápetra har en lang, fin strandpromenade med skyggefulde tamarisker, velassorterede butikker og masser af taverner med terrasseservering lige ned til stranden. Men byen er faktisk ikke udpræget turistet og har stadig et charmerende lokalliv.

Bønderne her har i årevis dyrket masser af tomater, peberfrugter, agurker og små velsmagende bananer, som de netop på grund af klimaet og de mange plasticdrivhuse, kan høste flere gange om året. På et klippefremspring lige nedenfor byen finder du byens stolthed, nemlig det fint restaurerede Kales-kastel, en venetiansk fæstning fra første halvdel af 1200-tallet.

Område: