De smukkeste drypsten

En stor naturoplevelse kan også fås inden døre, eller i hvert fald med tag over hovedet. Hvis du på din tur rundt på Kreta kommer i nærheden af Zoniana, sådan ca. 47 km sydøst for Rethimno, bør du besøge drypstenshulen Sfendoni.

Og har du ingen planer om at komme der, bør du lave nye planer. For Sfendoni er Kretas flotteste drypstenshule, og bør opleves. Hulen er 500 m dyb og dæk-ker et samlet areal på ca. 3000 m2 fordelt på 14 ”sale”. Oplev de smukke sta-laktitter og stalagmitter på en rundtur i hulen med eller uden guide.

Tæpper med hjem
Når du nu alligevel er kommet til Zoniana-området, kan det anbefales at lade din vej falde forbi den hyggelige landsby Axos, der ligger tæt på Sfendoni.

Axos er berømt og berygtet for sine lammeuldstæpper i alverdens strålende farver. Berømt, fordi de er flotte, og der er mange af dem. Berygtet måske fordi sælgerne på torvet kan være temmelig, skal vi kalde det ivrige, i deres salgsmetoder.

Men tæpperne er ivrigheden værd, og du kan altid søge lidt væk fra torvet, hvor stemningen er lidt mere fredelig, men varerne lige så gode, hvis ikke bedre.

Område: